Over Charly

Al op jonge leeftijd was Charly gefascineerd door de goochelkunsten van zijn opa, die onder de artiestennaam ‘Amarco’ veel optredens in Nederland verzorgde. Op 11-jarige leeftijd kreeg Charly het goochelvirus echt te pakken en werd hij lid van goochelclub de Noord-Hollandse Bond van Goochelaars (NBG) en de Nederlandse Magische Unie (NMU).

Charly is sinds 2013 fulltime beroepsgoochelaar en heeft daarvoor naast het goochelen gewerkt als manager en als bedrijfsleider in de horeca en in de detailhandel. Hij heeft onder andere als F&B Supervisor gewerkt in het vijf sterren Hotel Des Indes in Den Haag, als Floormanager in Belgisch Biercafé Olivier in Leiden en was bedrijfsleider van Restaurant Koetjes en Kalfjes in Noordwijk en van Apple Premium Reseller Amac in Leiden.

Over Charly Crama

Nederlands Kampioen Goochelen

 
In 1997 viel Charly in de prijzen tijdens het Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up Goochelen. Sindsdien verzorgt hij vele magische momenten op diverse privé feesten en bedrijfsevenementen.

In mei 2013 deed Charly voor het eerst mee aan het Nederlands Kampioenschap Goochelen met zijn act “De Reizende Goochelaar” en werd “Nederlands Kampioen Salon Goochelen 2013” (Parlour Magic). Sindsdien houdt Charly zich fulltime met goochelen bezig.

In mei 2017 deed Charly voor de tweede keer mee met het Nederlands Kampioenschap Goochelen, ditmaal met zijn kindershow de “Sjarlie Sjow” en werd “Nederlands Kampioen Goochelen voor Kinderen 2017“.

Jeugdcoach

 
Sinds oktober 2013 is Charly de jeugdcoach van de Noord Hollandse Bond van Goochelaars (NBG). Maandelijks begeleidt hij in Hoofddorp een groep van 15 aanstormende junior goocheltalenten. Uit deze groep selecteert Charly ieder jaar een paar junioren die mogen deelnemen aan het Nederlands Junioren Kampioenschap Goochelen. Zij worden extra gecoacht. Het Nederlands Junioren Kampioenschap Goochelen wordt jaarlijks door de Nederlandse Magische Unie (NMU) georganiseerd en hierbij hebben de zijn junioren een uitstekende prestatie geleverd.

1e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2019 – Chris IJzerman
2e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2019 – Dylan Spence
3e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Toneelgoochelen 2019 – Julian Pronk

1e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2018 – Milan ten Bosch
Aanmoedigingsprijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2018 – Tycho Lampe

2e Prijs Nederlands Kampioenschap Micromagie 2017 – Jasper Jongejans
Aanmoedigingsprijs Nederlands Kampioenschap Illusionisme 2017 – Roy & Justin Huiskens

1e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2015 – Jasper Jongejans

1e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Toneelgoochelen 2014 – Roy & Justin Huiskens
2e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2014 – Max Jonkers & Dorus Funnekotter

Jasper Jongejans - Nederlands Junior Kampioen Close-Up Goochelen 2015 en tweede Prijs tijdens Nederlands Kampioenschap Micromagie

Een korte video impressie van een juniorenbijeenkomst.

Een aantal van de junioren die Charly begeleidt hebben ook meegedaan aan het TV programma “De Magische Winkel” van de AVROTROS, zoals Milan ten Bosch met zijn broertje Hidde.

Magic Care

 
Stichting Magic Care VoorschotenCharly is aangesloten bij stichting Magic Care en treedt hij op voor diverse goede doelen. Hierbij ligt de focus op het geven van optredens en workshops aan kinderen die ernstig ziek zijn, een handicap hebben of die door een vervelende thuissituatie in de problemen zijn gekomen.

Tijdens de workshops leren de kinderen goocheltrucs, waarbij wordt gewerkt aan de verbetering van de motorische- en/of de sociaal/emotionele ontwikkeling van de kinderen.

Meer weten over Stichting Magic Care?

Charly heeft onder andere gewerkt voor:
Het Rode Kruis, Stichting Opkikker, De Jonge Mantelzorgers, De Banjaard en Stichting De Ster en de Nederlanse Epilepsie Vereniging