Over Charly

Amarco-en-Charly
Goochelvirus

 

Al op jonge leeftijd was Charly gefascineerd door de goochelkunsten van zijn opa, die onder zijn artiestennaam ‘Amarco’ veel optredens in Nederland verzorgde. Op 11 jarige leeftijd kreeg Charly het goochelvirus echt te pakken en werd hij lid van goochelclub de Noord-Hollandse Bond van Goochelaars (NBG) en de Nederlandse Magische Unie (NMU).

In 1997 viel Charly in de prijzen tijdens het Nederlands Kampioenschap Close-Up Goochelen voor Junioren. Sindsdien verzorgt hij vele magische momenten op diverse privé feesten en bedrijfsevenementen. Charly heeft naast het goochelen ook een tijdlang gewerkt als manager in de horeca en als bedrijfsleider in de detailhandel. Hij heeft onder andere als manager gewerkt in het vijf sterren Hotel Des Indes in Den Haag, Belgisch Biercafé Olivier in Leiden, Restaurant Koetjes en Kalfjes in Noordwijk en bij Apple Premium Reseller Amac in Leiden.

Nederlands Kampioen Goochelen

 

In mei 2013 deed Charly voor het eerst mee aan het Nederlands Kampioenschap Goochelen met zijn act “De Reizende Goochelaar” en werd “Nederlands Kampioen Salon Goochelen 2013” (Parlour Magic). Sindsdien houdt Charly zich fulltime met goochelen bezig.

In mei 2017 deed Charly voor de tweede keer mee met het Nederlands Kampioenschap Goochelen, ditmaal met zijn kindershow de “Sjarlie Sjow” en werd “Nederlands Kampioen Goochelen voor Kinderen 2017“.

Jasper Jongejans - Nederlands Junior Kampioen Close-Up Goochelen 2015 en tweede Prijs tijdens Nederlands Kampioenschap Micromagie

Jeugd Coach

 

Sinds 2013 zet Charly zich voor de Noord Hollandse Bond van Goochelaars (NBG) als jeugdcoach in om maandelijks in Hoofddorp een groep van 15 aanstormende goocheltalenten te begeleiden. Uit deze groep selecteert Charly bijna ieder jaar een paar junioren die mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Goochelen voor Junioren en hiervoor extra worden gecoacht. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Magische Unie en hierbij hebben zijn junioren een uitstekende prestatie geleverd.

1e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2018 – Milan ten Bosch
Aanmoedigingsprijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2018 – Tycho Lampe
2e Prijs Nederlands Kampioenschap Micromagie 2017 – Jasper Jongejans
Aanmoedigingsprijs Nederlands Kampioenschap Illusionisme 2017 – Roy & Justin Huiskens
1e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2015 – Jasper Jongejans
1e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Toneelgoochelen 2014 – Roy & Justin Huiskens
2e Prijs Nederlands Junioren Kampioenschap Close-Up goochelen 2014 – Max Jonkers & Dorus Funnekotter

Hieronder een korte video impressie van een juniorenbijeenkomst, opgenomen door Arjan van Vembde.

Een aantal van de junioren die Charly begeleidt hebben ook meegedaan aan het TV programma “De Magische Winkel” van de AVROTROS, zoals Milan ten Bosch met zijn broertje Hidde.

Magic Care

Charly & Magic Care

Charly is aangesloten bij stichting Magic Care en treedt hij op voor diverse goede doelen. Hierbij ligt de focus op het geven van optredens en workshops aan kinderen die ernstig ziek zijn, een handicap hebben of die door een vervelende thuissituatie in de problemen zijn gekomen.

Tijdens de workshops leren de kinderen goocheltrucs, waarbij wordt gewerkt aan de verbetering van de motorische- en/of de sociaal/emotionele ontwikkeling van de kinderen.

Charly heeft onder andere gewerkt voor:
Het Rode Kruis, Stichting Opkikker, De Jonge Mantelzorgers, De Banjaard en Stichting De Ster en de Nederlanse Epilepsie Vereniging

Meer weten over Stichting Magic Care?