Goochelaar Charly Crama - Magisch Entertainment

De Reizende Goochelaar Act

Met de centrale podium act De Reizende Goochelaar, werd Charly Crama Nederlands Kampioen Goochelen 2013 in de categorie Parlour Magic.

Als de Reizende Goochelaar, bracht Charly een unieke centrale goochelact vanuit zijn Koffer vol Wereldwonderen. Het publiek werd meegenomen op een poëtische wereldreis, waarin zeer bijzondere effecten de revue passeerden met onder andere munten, bankbiljetten uit verschillende landen, een Chinese beker en een Boeddhabeeld. Ook zijn reiskoffer bleek magisch te zijn.

De Reizende Goochelaar Act - Goochelaar Charly Crama
In het Vaktijdschrift voor Goochelaars, uitgegeven door de Nederlandse Magische Unie, werd in juni 2013 het volgende over zijn podium act geschreven;
Een pracht ervaring, een verademing zelfs, was het optreden van Charly Crama. Het predicaat storytelling was mogelijk meer van toepassing op zijn performance dan simpelweg parlour. Charly nam het publiek mee over de gehele wereld en waar hij ook kwam, overal voltrokken zich wondertjes. Wondertjes met munten, met bankbiljetten, met een cup en zelfs met een Boeddhabeeldje. Heel filosofisch merkte de wereldreiziger op een zeker moment op: “Tussen Keulen en Parijs ligt de weg naar je dromen. Pas als jij de eerste stap zet, zal je er ook echt gaan komen”. Een plaatje, deze act, mooie aankleding, perfect taalgebruik, aangename verteltrant en een verrassende climax aan het eind. “Ik wens u een Bon Voyage” was Charly’s afscheidsgroet en een heel groot en langdurig applaus viel hem ten deel.
– R. Ziekman –

Deze act is niet meer te boeken, maar Charly gebruikt nog regelmatig trucs uit deze act in zijn optredens.